Близки на загинали в катастрофи се събраха пред Народното събрание на пореден национален протест за по-сериозни наказания за нарушителите под надслов "Защо не ни чувате!!!". По-късно протестиращите се насочиха и към Орлов мост, за да блокират ключовото столично кръстовище, съобщи БНР.

Събралите се искат да напомнят на депутатите, прекратили лятната си ваканция, че работата в борбата се жертвите на пътя не е довършена. Според тях приетите промени в Наказателния кодекс не са достатъчни. Те искат да се криминализира не само втори отказ за тест за алкохол и наркотици, а да се наказва още първият такъв.

"Първо, експертизите да бъдат в ясен, точен и конкретен срок. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в рамките на четири години. Второто искане, това е терминът "убийство по непредпазливост" да бъде променен с "пътно убийство". Трето, което искаме, това е при причинена смърт при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при причинена смърт веднага, на лицето, което е причинило смъртта, да му бъде отнета шофьорската книжка", обясни Таня Мегданова, майка на загинал младеж от Гоце Делчев, цитирана от националното радио.

Отново протести срещу войната по пътищата в цялата страна

Отново протести срещу войната по пътищата в цялата страна

За кратко беше блокиран международният път към ГКПП "Лесово".

Смъртта на пътя трябва да се води убийство, коментира и Ясен Бозуков, баща на Дани, загинал през март, отново цитиран от БНР.

Родителите твърдят, че в много от случаите с наложени по-леки наказания има корупция, а целта на събирането им днес е да предупреждават и предпазят всички деца на България.

Столичани възобновяват протестите на бул. Сливница

Столичани възобновяват протестите на бул. Сливница

Тази вечер отново излязоха навън срещу войната по пътищата