Майки на деца с увреждания се обявиха против ново отлагане на влизането в сила на Закона за социалните услуги, съобщава БНР.

Позицията им е по повод вчерашното предложение на "Воля" действието на закона да се отложи не до 30 юни, както е решено до момента, а до края на 2020 г. с мотива, че заради извънредното положение не могат да се проведат публичните дискусии, организирани от социалното министерство. 

Родители искат да има "зелени коридори" за децата със СОП

Родители искат да има "зелени коридори" за децата със СОП

Разходки на открито в определени часове с всички защитни мерки

Именно извънредното положение в държавата ни потвърди колко са необходими социалните услуги, заяви Мая Стоицева от общността "Мостове", която е част от гражданската инициатива "Системата ни убива всички". Тя посочи и че то е потвърдило каква роля в момента изпълняват неправителствените организации, изтъквайки, че именно те са се мобилизирали, за да помагат на хората в неравностойно положение да бъдат обслужвани.

Според Вера Иванова - лидер на националната гражданска инициатива "Системата ни убива", трябва задължително да се направи промяна в текстовете на Закона за социалните услуги и диалогът по темата да се активизира до 30 юни.

Ако този срок не бъде спазен, тогава може и да се мисли за ново отлагане на Закона.

БСП дава закона за социалните услуги на КС

БСП дава закона за социалните услуги на КС

38 страници са аргументите на левите