Парното в Перник може да бъде пуснато и преди началото на отоплителния сезон по желание на абонатите, съобщи БНР, позовавайки се на "Топлофикация Перник". За целта е необходимо собствениците на сградите да подадат заявление. Заради прогнозите за топла есен се предвижда масово парното да бъде включено към 20 октомври.

"Топлофикация Перник" е готова за новия отоплителен сезон. По време на ежегодната профилактика е направен ремонт на съоръженията в ТЕЦ "Република" и на компрометираните участъци от топлопреносната мрежа. Готов за експлоатация при необходимост е и резервният четвърти котел.

И тази година абонатите имат възможност да сключат индивидуални договори "Лоялен клиент" с дружеството и така да плащат парното и топлата вода на равни вноски през годината, като ползват 30% отстъпка при първата и единадесетата вноска и 10 на сто от цялата сума, ако я платят наведнъж. Договорите ще се сключват до края на октомври.

За да се избегнат струпванията пред касите и офисите на дружеството, тези, които и до момента са имали такива договори, могат да ги препотвърдят със заявления, които ще получат по пощата.