Патриарх Неофит поздрави студентите и преподавателите от Богословския факултет по повод Деня на Свети Климент Охридски, съобщиха от Светия Синод.

Радостен съм да ви поздравя за светлия ден на небесната прослава на дивния светец и Охридски чудотворец Климент, който е наш общ учител не само в православното богословие, но и в благочестието и в подвига на вярата, оставен ни от него като образец за подражание от всички нас, заяви Негово Светейшество.

Софийският университет е университетът с главна буква, хвали го ректорът

Софийският университет е университетът с главна буква, хвали го ректорът

Бездуховният човек, колкото и да е осигурен материално, не е щастлив човек

Пазете заветите на свети Климент и бъдете усърдни благовестители и апостоли на светото Евангелие, което Господ ни завеща, защото в него ни е открита всяка необходима за спасението ни истина. Овладявайте в дълбочина божествената наука и проповядвайте Евангелието на Царството Божие, защото такова е вашето призвание, зове патриарх Неофит.

"Такъв е вашият дял - да бъдете съвременни апостоли и свидетели Христови и да сеете семената на вярата и на благочестието сред прекрасния ни народ, който и днес, както и във времето на светия Охридски чудотворец Климент, жадува за Божието слово и търси "думи за вечен живот" (Иоан 6:68)", пише в подравителния адрес на патриарха към всички в богословския факултет.

По молитвите на Пресветата наша Владичица Богородица, на Охридския светец и чудотворец Климент и на всички Свои светии Господ Бог да милва и спасява всички нас, пожелава патриархът.