Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура" предвид очакваните снеговалежи.

Националният институт по метеорология и хидрология определи за утре жълт код за опасно време в по-голяма част от Южна България, където се очаква образуване на снежна покривка. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни и леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и на тел. 0700 130 20.