Пенсионер от Вършец дари спестяванията си на болни деца. 71-годишният Георги от Вършец това лято даде по хиляда лева на семейства на четири деца с хронични заболявания и това е помогнало за подобрението на някои от децата, съобщи БНТ.

Мъжът помага на своя по-възрастна роднина, която е останала сама и безпомощна. В празничния Рождественския ден той обясни, че иначе не се нещата запомнят. В единствен такъв (труден) момент, ще се помни, каза той.

Днес възрастният човек все още кара старата си кола. И все така продължава да живее, за да помага: от месеци се грижи за своята роднина. "Чувствам едно морално задължение с каквото мога да й помогна, да й удължа живота, да я направя по-щастлива, по-весела", разказа той.

За празника той е получил подарък от родителите на децата, на които помогна - нова икона. Георги Атанасов: "Донесоха ми много подаръци, много доволни останали хората от моя жест. Те казаха - родителите, че има напредък в лечението и съм щастлив. И на едно детенце да мога да помогна пак ще бъда щастлив, че съм помогнал с нещо и съм направил нещо добро", разказа пенсионерът.

Тази Коледа Георги иска за себе си само здраве. Всичко останало си го има.