Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР) Ивайло Савов излиза в пенсия, съобщиха от БНР. Управителният свет на обществената медия е решил да прекрати трудовото си правоотношение с него. Временно длъжността е поета от главния редактор Николай Кръстев, до избора на нов шеф.

Савов е започнал журналистическата си кариера през 1981 г. като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен. В периода 1985-1992 е кореспондент на БНР, а от 1992 до 2011 г. е директор на Регионалната радиостанция в Шумен. 

Светослав Костов е новият шеф на БНР
Обновена

Светослав Костов е новият шеф на БНР

За него са гласували трима от СЕМ

Близо 20 години Савов заема длъжности в управителните органи на БНР. Той е бил член на Дирекционния съвет и член на Програмния съвет на БНР, работил е и в Българската национална телевизия.

Ръководството на БНР изказва благодарност на г-н Савов за дългогодишния му труд в националната медия, пише в съобщението. 

Шест кандидати за генерален директор на БНР

Шест кандидати за генерален директор на БНР

Изслушванията пред СЕМ - на 26 и 27 юни. Изборът - на 28 юни

Няколко часа след съобщението за пенсионирането дойде и новината за отнемането на ресора - съдебен - на Силвия Великова, водещ и редактор в "Преди всички" по програма "Хоризонт". На Великова е било предложено да бъде командирована в Стара Загора, което тя категорично е отказала.

Пред "Свободна Европа" генералният директор на БНР Светослав Костов отрече отнемането на ресора на Великова да е заради критичните й материали за съдебната реформа, посочвайки, че единствената причина Великова повече да не води "Преди всички" и да не отразява съдебната система като репортер, е, че по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт".