Жителите на Перник излизат на протест срещу терора на "Топлофикация Перник". Причината за недоволството е слабото топлоподаване и честите спирания на парното в областния град.

Според жителите на града през най-студените дни през настоящия зимен сезон потребителите на дружеството системно са оставали без отопление и топла вода.

Протестът се организира в социалните мрежи. Перничани се събират в 7.30 часа пред черквата до сградата на общината. Протестът ще продължи в 13 часа пред сградата на Минната дирекция в Перник.

Протестиращите приканват съгражданите си да се организират и да се изправят срещу волностите на Топлофикация. "Стига сте спали! Направете нещо за града, за себе си и за децата", призовават още организаторите на масовото недоволство.

Междувременно министърът на енергетиката Теменужка Петкова нареди екип на министерството да отиде на проверка в дружеството.

Петкова нареди проверка в "Топлофикация-Перник"

Петкова нареди проверка в "Топлофикация-Перник"

Във връзка със зачестилите авари и прекъсване на топлоснабдяването

Припомняме, проблемите с топлоподаването в Перник започнаха през 2017 година. В началото на настоящата 2018 година възникна поредна авария с топлопреносната мрежа в града. На 19 февруари два пожара последователно избухнаха в пернишката ТЕЦ "Република", оставайки около 20 000 потребители без парно и топла вода в студовете. 
В края на месец февруари Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна проверка в "Топлофикация - Перник" заради сигнали за системни проблеми.