Енергийният регулатор започва извънредна проверка в "Топлофиация-Перник", съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Причината са постъпили сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на "Топлофикация - Перник" АД. Проверката е по разпореждане на председателя на КЕВР доц. Иван Иванов. Инспекцията ще установи дали са основателни жалбите. От енергииния регулатор ще проверят и какви действия са предприети от "Топлофикация - Перник" АД след сигналите.

След приключване на проверката в "Топлофикация - Перник" АД ще има доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от Комисията.

Пернишкият ТЕЦ "Република" временно спря
Обновена

Пернишкият ТЕЦ "Република" временно спря

Причината е пожар

Припомняме, на 19 февруари пернишкият ТЕЦ "Република" остави около 20 000 абонати на студено, защото бяха избухнали два последователни пожара. Нямаше пострадали, но се бяха подпалили кабели извън централата.

На 28 февруари при проверка на спецпрокуратурата иззеха документи от общината. Спецпрокуратурата разследва сключване на неизгодна сделка за кризисно сметосъбиране и сметоизвозване. Сделката е сключена от длъжностно лице през 2014 г., със значителна вреда за община Перник. Поводът е изготвен доклад от АДФИ за извършена финансова инспекция на община Перник за периода 2011- 2016 г.

Прокурори търсят над 1 млн. лв, потънали в боклука на Перник
Обновена

Прокурори търсят над 1 млн. лв, потънали в боклука на Перник

Кризисно сметосъбиране от 2014 г.