Министерството на енергетиката влиза на проверка в "Топлофикация - Перник".

Поводът за проверката са зачестилите авари и прекъсване на топлоснабдяването на гражданите на областния град. Проверката е наредена от министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Екип на МЕ ще провери и поддържаните от топлофикационното дружество резерви от горива, както и техните условия за топлоснабдяване.

Очаква се заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов да отиде на място в "Топлофикация - Перник" по-късно днес.

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перничани останаха без парно в най-големите студове

Припомняме, днес в Перник има протест срещу терора на дружеството в града. Според жителите на града през най-студените дни през настоящия зимен сезон потребителите на дружеството системно са оставали без отопление и топла вода.

Припомняме, проблемите с топлоподаването в Перник започнаха през 2017 година. В началото на настоящата 2018 година възникна поредна авария с топлопреносната мрежа в града. На 19 февруари два пожара последователно избухнаха в пернишката ТЕЦ "Република", оставайки около 20 000 потребители без парно и топла вода в студовете.

В края на месец февруари Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна проверка в "Топлофикация - Перник" заради сигнали за системни проблеми.