Искането на служителите към Изпълнителна агенция "Борба с градушките" (ИАБГ) да работят по трима ракетострелци на една ракетна площадка ще бъде удовлетворено до 18 април.

Това стана ясно на среща между министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, ръководството на ИАБГ и представители на синдикатите.

На срещата беше постигнато съгласие относно молбата на служителите на ракетните площадки да работят по трима като се редуват на смени. Така противоградният сезон ще стартира на време без риск от щети за земеделските производители.

Припомняме, вчера работещите в Агенцията за борба с градушките заявиха, че са в готовност за гражданско неподчинение. Преди седмица те излязоха с протестна декларация.

В стачна готовност са работещите в Агенцията за борба с градушките

В стачна готовност са работещите в Агенцията за борба с градушките

Недостиг на специалисти и малки заплати са причина за недоволството

Като причина за недоволството служителите опсочиха недостатъчният брой специалисти, които работят на ракетните площадки за защита от градушки, както и ниското заплащане в агенцията.

 

Дейността на Изпълнителна агенция "Борба с градушките" по защита от бедствието се осъществява в районите с особено висока градобитност с обща площ над 17 милиона декара в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив , Стара Загора, Сливен.