Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст.

На 28 декември той беше приет във Военномедицинска академия в тежко състояние.

Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември беше приет по спешност във Втора градска болница. Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора.

През февруари 2016 г. той беше приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и влиза в болницата.

През 1986 г. детският сериал "Васко да Гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".

През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. "Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели", казваше той.

През последните години Ласкин е споделял, че пише поеми и есета, но така и не успя да ги събере в книга.

"Любовта е това, което се нарича Божи дар. В името на любовта не съм правил нищо. Тя направи за мен много", каза преди време Иван Ласкин.

Той казваше, че не го интересува как ще го запомнят хората, а как ще го запомнят децата му, защото "любовта на семейството е най-важното нещо".

Поклонението пред Иван Ласкин ще бъде във вторник (8 януари) в 12:30 часа в църквата "Св. Седмочисленици", уточни председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.