Почина актьорът Никола Гълъбов. Играл е 50 сезона в Театър “Българска армия”. Роден е в Трън. Той е един от последните от създателите на Военния театър в годините на неговото зараждане, израстване и слава. Играл е под режисурата на Леон Даниел, Асен Шопов, Крикор Азарян, Елка Михайлова

По думите им за него действително може да се каже, че е служил цял живот на един театър. Започва кариерата си в ТБА през 1959 г., член е на трупата над 50 години. 

Поколения зрители го помнят като Хенрих Голдринг в "И сам войнът е войн" от Ю. Шумхин и Р. Татаев, постановка на Кънчо Илиев, Платонов в "Океан" от Александър Щейн на Леон Даниел, поп Алигорко във "Време разделно" от Антон Дончев и Горан в "Знамето" от Руси Божанов на Асен Шопов, Кесякът в "От земята до небето" от Никола Русев на Крикор Азарян, , припомня Дарик.

Никола Гълъбов игра на сцената на ТБА до последно в ролята на поп Найко от "Кръщене" на Камен Донев. След това стана Хаджи Захари от "Железният светилник" на Асен Шопов. Поклонението е на 3 септември /събота/ от 13.30 ч. в храма "Св. Седмочисленици".

Една от неговите ученички - Александра Сърчаджиева написа във Фейсбук за учителя си: „Днес си отиде един човек който аз много обичам! Един Голям Български Актьор! Един Велик Учител! Никола Гълъбов! Благодаря ти за всичко на което ме научи! Благодаря ти, че си ми учител и не само на мен, а на поколения български артисти! Благодаря ти, че си ми приятел! Благодаря ти за смеха и любовта, с които ме дари! Благодаря ти за това, че имах щастието да играя с теб! Обичам те, доцент Гълъбов! Лек Полет, Гълъбе! Обичам Те!”

На Никола Гълъбов са му възлагали все значими и главни роли. Техният брой е над 100. Сред най-любимите му са тази на Васил Левски и на Лазар Глаушев.