Почина режисьорът Хачо Бояджиев, съобщава БНТ.

Само преди няколко месеца той навърши 80 години. Роден е на 20 януари 1932 г. в Нови пазар. Рождено му име е Хачадур Крикор Бояджиев.

Той е дългогодишен режисьор на празничните новогодишни програми за Българската национална телевизия. Директор е на БНТ в периода 1993-1995 г. До последно бе режисьор на предаването "Полет над нощта", което се излъчва всеки петък срещу събота по БНТ1, БНТ Свят и Военен телевизионен канал.

За БНТ той ще остане създател на телевизионните стандарти, пишат колегите му от Националната телевизия в следващото кратко съобщение във връзка с кончината.

Повече от 40 години от живота на Хачо са свързани с работата му за нашата телевизия. За колегите си в БНТ той ще остане човекът - епоха, професионалистът с безпогрешен нюх за качественото. За него правилата за производство и талантливите режисьори бяха двата основни фундамента на добрата телевизия.

Рядко изричаше похвали, често обаче критикуваше. Зрителите завинаги ще запомнят великолепните му Новогодишни програми, мюзикълите и постановките от Телевизионния театър, заснети под неговата режисура.

Причините за смъртта му не са потвърдени, но според слуховете, той е бил покосен от белодробна емболия. Починал е в дома си около 15 часа днес. Минути по-късно пристигнала линейка, но медиците само установили смъртта.

В петък е бил в страхотна форма, казват негови колеги от БНТ. Смъртта е внезапна и за близките му.

За служителите на БНТ ще остане като един от най-обичаните генерални директори на медията, който е познавал всичките си колеги лично.