Известната журналистка Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница, съобщи БНТ. Нери бе еталон за професионална етика, добронамереност и човечност. Съсценарист е на филма "Откраднати очи", който разглежда Възродителния процес в България през погледа на обикновения човек.

Нери е родена през 1952 година.

Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия "По света и у нас" (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ - "За един милиард", подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 - 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Тя е професионалистът, който извая публичния образ на държавния глава.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет - Новинарство в катедра "Европеистика" на Философския факултет.

Терзиева бе изключително етичен колега. Имаше високи стандарти за професията, но не пропускаше да похвали колегите си, когато имаха професионални постижения.

Поклон пред паметта й!