Президентът Румен Радев и премиерът в оставка Бойко Борисов отправиха пожелания към народа по случай Възкресение Христово.

Във Фейсбук държавният глава пожела здраве, мир и благополучие във всеки български дом.

"За всеки от нас Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече светлина в мислите и делата ни. За нашия народ отбелязването на Възкресението единява традициите на рода и ценностите на вярата", написа той в социалната мрежа.

От своя страна също във Фейсбук министър-председателят посочи, че днес е време за обединение и време за решения.

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Възкресение Христово е най-голямото тайнство

"Няма трудност, която да не можем да преодолеем, няма проблем, който да не може да бъде решен, ако сме единни. Доказаха го резултатите от общите ни усилия в борбата с пандемията", подчертава той в обръщението си и допълва, че живеем във време на изпитания и се борим с непознат враг.

"Светът е в икономическа криза. За жалост в България сме вече и на прага на политическа криза. Обсебени от тесногръдие, омраза и егоизъм. Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри", предупреждава премиерът.

Той посочва, че за да преминем и през това изпитание, са необходими решителност и отговорност.

"През годините хората ми дадоха много уроци. Аз се уча от тях всеки ден. И се убеждавам, че търпението носи мъдростта. Поучих се и този път, разчетох урока. Знам пътя, знам как можем да го извървим, има още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път", завършва обръщението си Борисов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също честити Великден във Фейсбук. 

"Нека бъде мир и благодат за българската земя. Пожелавам ви любов в сърцето и топлина в дома. Разбирателството помежду ни да донесе добруване за всички", написа тя в социалната мрежа.

Патриарх Неофит: Христос изкупи греха, но светът все още е раздиран

Патриарх Неофит: Христос изкупи греха, но светът все още е раздиран

Не трябва да ни учудват отговорите