Днес беше поредната неделя на протести в страната, но те бяха в доста по-малко градове и не толкова масови, предаде БНТ. Нямаше блокади на основни пътища, нито сериозни сблъсъци между протестиращи и полиция.

С автошествие в Ямбол над 100 души поставиха исканията си за допитвания чрез референдуми и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120.

В Благоевград около 40 протестиращи се опитаха блокират главния път Е-7, но полицията не позволи това.

За поредна неделя протестиращи от Сопот и Карлово блокираха подбалканския път София-Бургас. Напрежението ескалира, когато полицията се опита да забрани преминаването през пешеходната пътека пред спортната зала в Сопот. Протестиращите периодично спираха и пропускаха движението като преминаваха по пешеходната пътека.

В знак на протест хората запалиха гуми, играха хоро и направиха автомобилно шествие до Кърнаре.

В Хасково също се проведе протест. Недоволните от управлението на страната се събраха на централния площад в града. Оттам протестиращите преминаха през централни улици и булеварди.

Жители на пет града протестираха днес край Нова Загора срещу ниския стандарт на живот и поискаха оставкате на правителството. Полицията обаче не им разреши да блокират международния път Свиленград-Русе. Демонстрантите заобиколиха органите на реда и тръгнаха през нивите, за да блокират магистрала "Тракия". До блокада обаче не се стигна заради засиленото полицейско присъствие. На протестиращите бяха съставени десетки протоколи за нарушаване на обществения ред.