Заради силния вятър е затворени пристанище Варна, съобщава БНР. Всички пристанища в Бургас също са затворени заради метеорологичните условия.

Кметът на Бургас Димитър Николов отмени бедственото положение в общината.

Във Варна скоростта на вятъра достига на пориви до 18 метра в секунда. В Бургас скоростта е била 20 метра секунда тази сутрин, но тенденцията е вятърът да отслабва.

Общините Бургас и Камено дезинфекцират пострадалите сгради. Затруднено е движението по пътя Бургас-Средец заради ремонт, а в участък от един километър, между село Константиново и село Черни връх, има разрушения от наводненията. В този участък движението се извършва в едното платно. Образувала се е близо 2-километрова колона от автомобили.

Три жертви и бедствено положение след дъждовете в Бургаско
Обновена

Три жертви и бедствено положение след дъждовете в Бургаско

Река Велека прелива в село Кости, в Царево е наводнен площадът

Военни разчистват калта и тинята в района на най-пострадалите села. 40 души почистват районите на Ливада и Полски Извор.

Метеорологичната обстановка провокира властите да прекратят издирването на изчезналата жена от бургаското село Черни връх.

Ветровитото време остави без ток хората от Лом. "Все още на някои улици, може би десетина, имаме скъсани жици. До момента сме забелязали четири паднали дървета, като за съжаление имаме едно паднало дърво върху лек автомобил. Мобилните групи извършват проверки в момента." Това обясни кметът на града Пенка Пенкова.

Внимавайте заради силния вятър, напомня Столична община

Внимавайте заради силния вятър, напомня Столична община

Напомнянето идва на фона на обявения "оранжев код" в Северна България

Без електричество е и хасковското село Въгларово, където екипи работят по аварията. Опасно надвисналата ламарина на покрив в Хасково пък е отстранена от пожарникари.

11 населени места в Община Разград са останали без електричество. 

В Гражданска защита са получени 50 сигнала за паднали дървета у нас до 6 часа тази сутрин. Сигналите са били обработени, съобщава БНТ.

В района на прохода Петрохан се отстраняват паднали дървета. Трафикът е ограничен и в град Дулово - по пътя за Ситово. Причината са аварирали електрически стълбове, поразени от силния вятър.

Опасни ветрове в 17 области и чувствително застудяване

Опасни ветрове в 17 области и чувствително застудяване

Максимални температури между 9 и 14 градуса...

Прогнозата на синоптиците е за пориви на вятъра до 100 километра в час.

Изтчна и Северна България са най-застрашени там е обявен оранжев предупредителен код. За останалата част от страната е обявен жълт код.