От тази нощ ще бъде възстановено движението по южното платно на столичния бул. "България", от акад. "Иван Гешов" до бул. "Черни връх", увери столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на южното платно на столичния булевард "България".

Тя посочи, че работата по тротоара ще продължи и тя няма да пречи на движението.

От утре започва работа по северното платно. До края на август ще бъде затворено за движение и ако времето позволи ще се работи по-бързо, ако ли не по-равно, изтъкна градоначалникът.

Ще се извършат работни дейности и от бул."България" в посока бул. "Витоша". С извършването на ремонтните дейности няма да се пречи на движението на южното платно, увери кметицата.

Фандъкова си дава сметка, че се затруднява движението на големите пътни артерии на София, но смята, че хората проявяват разбиране, когато виждат, че се получава и става по-добра инфраструктурата на града.

Столичният кмет увери, че движението не е чак толкова натоварено. През и юли и август трябва да се работи, за да може преди началото на учебната година да бъдат готови всички участъци. Маркировката на пътя ще бъде поставена през нощта, за да не се пречи на движението, посочи Фандъкова.

От своя страна заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов посочи, че по бул "Витоша" ще се прецени точно какъв ремонт е необходим. Той очаква до към средата на септември ремонтът по бул. "Витоша" да приключи.

Организация на движение за ремонта на столична бул. "България"

Организация на движение за ремонта на столична бул. "България"

Ремонтите ще се извършват поетапно