Във връзка с понижението на температурите през последните няколко дни "Топлофикация София" започва поетапно пускане на отоплението в столицата, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, вчера, 24 октомври, от дружеството съобщиха, че имат пълна готовност да започнат пускането на парното като приоритетно първо отоплението ще бъде пуснато в детските градини, учебните и здравните заведения. След това се очаква и поетапно пускането на парното в жилищните сгради във всички райони на столицата. Парното в административните сгради ще бъде пуснато последно.

Парното в София може да бъде пуснато и на 26 октомври

Парното в София може да бъде пуснато и на 26 октомври

Около 200 сгради и сега са с включено парно

"Топлофикация" припомня на клиентите си, че трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Потребителите трябва и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят на електронните уреди е изгаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма.

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Припомняме, вчера беше третият пореден по-студен ден в страната. Според условията на топлинния доставчик парното се включва при три последователни дни със средноденонощна температура под 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване в периода от 1 октомври до 30 април.

Все пак, ако някои потребители смятат, че зимата не е дошла, от "Топлофикация" дават възможност да се заяви и по-късно включване на отоплението в отделни сгради.