Парното в София може да бъде включено още в четвъртък, ако прогнозата до края на седмицата потвърди застудяването, съобщи БНТ, позовавайки се на информация от дружеството.

Днес е третият пореден по-студен ден. Според условията на топлинния доставчик парното се включва при три последователни дни със средноденонощна температура под 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване в периода от 1 октомври до 30 април.

Още през септември от Топлофикация София припомниха, че трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация, както и да запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Също така е необходимо потребителите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител, информират от Топлофикация-София.

Детските градини, училищата и болниците могат да поискат отопление по-рано от заявленото. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление. В момента има включени около 200 сгради по желание на обитателите. Основно това са детски градини, ясли, училища.