"Бъдете смели, мечтайте много и още повече работете така, че вашите мечти да се сбъднат." С такива думи се обърна президентът Румен Радев към младежите от традиционния абитуриентски бал, чийто домакини са президентът и съпругата му Десислава Радева. Балът събра 107 младежи от над 60 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

Румен Радев пожела на младите хора да бъдат отговорни към себе си и към другите, да имат желанието да си поставят цели и да ги отстояват.

Държавният глава Румен Радев заръча на младите да помнят, че във всичко непознато, което им предстои, сила и увереност ще им дават хората, които досега са им помагали - "Това са вашите наставници, възпитатели, учители. Те са вашето семейство, не ги забравяйте, защото тяхното дори духовно присъствие ще ви крепи в моменти на изпитания", призова държавният глава.

Самият Радев отправи благодарност към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, за тяхната социална отговорност при набирането на финансовите средства.

Тази година водещи на тържеството в Гербовата зала на "Дондуков" 2 бяха абитуриентите Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Божана разказа за интересите си, насочени към професионална реализация в сферата на модата. Божана е сред зрелостниците, които ще преминат професионално обучение по фризьорство.
Слави е избрал да продължи образованието си в специалността "Социални дейности" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като мечтата му е един ден да стане депутат.
С историята на своята мечта в тържеството се включи и Милко Георгиев, който беше част от инициативата "Подкрепи една мечта" през 2017 година. Той увери държавния глава, че е спазил обещанието си да стане студент в Лесотехническия университет в София, за да може след като завърши да стане началник на горско стопанство в родния Велинград.

По-късно празникът ще продължи в ресторант "Лаура", Национален дворец на културата с абитуриентския бал, който продуцентска къща "Дрийм Тийм Прадакшънс" АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които подкрепиха инициативата, са Поли Генова, Михаела Филева, Любо Киров, Орлин Павлов, Искрата, Дара, Павел и Венци Венц, Дичо, Нели Петкова, група "D2", група "4 Magic" и Танцов ансамбъл "Пламъче". С приветствия към зрелостниците ще се включат и актьорите Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Ралица Паскалева, Силвия Лулчева и Наум Шопов.