Йорданка Фандъкова, кмет на София и Нона Караджова, министър на околната среда и водите поставиха началото на рехабилитацията на пречиствателната станция за отпадни води на столицата.

Проектът за рехабилитация на съоръженията е част от интегрирания воден цикъл на София. Стойността на проекта е над 29 млн. евро.

Нона Караджова каза, че чрез реализацията на този проект ще се допринесе за подобряването на чистотата на р. Искър.
Това е част от голям проект, включващ реконструкция на ВиК мрежата и изграждането на две пречиствателни станции. Надявам се строителството да се изпълни предсрочно и в края на 2010 година да открием готовия обект", каза Караджова.

Йорданка Фандъкова обясни от своя страна, че ще се подобри чистотата на р. Искър, а така и на р. Дунав. Чрез реализирането на този проект ще се реши един голям проблем на София, каза още кметът.

Грегъри Ендемано, изпълнителен Директор на „Софийска вода", обясни, че това е вторият проект, открит в „Кубратово" за два месеца. „Работим с МОСВ и общината, за да сме сигурни, че водният цикъл на София ще се реализира, както трябва", каза още той и подчерта, че с реализирането на този проект София ще отговаря на всички европейски изисквания.