Екип на телевизия СКАТ е бил нападнат в Бургас, докато е снимал репортаж.

Собственикът на ресторант "Златната котва" Антон Петров е отнел камерата на оператор и го е заплашвал, като малко след инцидента на място са пристигнали служители на жандармерията и Първо РПУ.

Свидетелиса били минувачи по пешеходната улица. Репортерите на телевизията са проверявали дали се спазват разпоредбите на Общината и наредбите на ОбС за преместваемите обекти, съобщи news.burgas24.bg.

Проверката е била след сигнал на граждани, че масите на заведението заемат значително по-голяма от позволената площ на улицата. Инцидентът е станал в сряда на улица „Богориди" в града.

От общината са заявили, че заведението спазва нормите, но проверката е показала отклонения с 4 метра в едната и 2 метра в другата посока от допустимата площ.

След случая Общински съвет - Бургас прие декларация, в която настоява ОДП - Бургас, прокуратурата и останалите компетентни органи да вземат спешни мерки за разкриване и наказване на виновните за насилието над журналистически екип на телевизия СКАТ.

Общинският съвет  задължава кмета на Бургас Димитър Николов да извърши незабавна проверкаи да установи кои общински служители носят отговорност за опита да се прикрие нарушаването на Наредбата за преместваемите обекти и рекламната и информационна дейност на Общински съвет - Бургас от страна на ресторант „Златна котв.

От там настояват и за предприемането на най-строги дисциплинарни мерки. Резултатите от проверката да бъдат оповестени публично.