Директорът на детската градина, за която Столична община установи, че е приемала деца нерегламентирано, отрича всички обвинения, съобщава Нова.

Директорката Мариана Иванова изтъкна, че това са твърдения от страна на подавалите жалбите и на служители на Столичната община. По нейните думи нямало документи, които да доказват, че тя е виновна.

"Уважавам моите родители, за мен те са еднакви независимо как са влезли по извънреден прием или по стандартен", обясни Иванова и добави, че е принудена да подаде оставка. Тя отсече, че в градината не са приемани деца извън системата.

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Проверка е извършена по жалби от служители на детската градина и сигнали от граждани

Днес сутринта пред детската градина 164 "Зорница" се събраха много родители на деца от учебното заведение. Те защитиха директорката.

"Не смятаме, че махането на директорката, ще освободи повече места", категорични са родители. За тях е важно децата да са добре. "Работата на директорката е отлична", коментира майка на дете от градината.

Родителите смятат, че проблемът с децата и кой къде е приет е глобален за София. Проблемът е институционален по тяхно мнение.