През днешния ден, на Рождество Христово, хиляди българи изпълниха храмовете в страната. Тържествена Рождественска света литургия отслужи в катедралния храм" Свети Александър Невски" българският патриарх Неофит.

"Мислите ни постоянно да са насочени към онези, които са в нужда или беда, изоставени от обществото, страдащи от физическо или духовно страдание", се казва в патриаршеското и синодалното послание на българските архиереи.

Хората отправиха пожелания за да бъдат здрави, българският народ да има волята да работи за общото благоденствие, а политиците да станат държавници, за да излязат от ситуацията, в която се намираме днес, предаде БНТ.

В обръщението си за Рождество патриарх Неофит призова в тежкото изпитание на пандемията да бъдем мъдри и добри.

В патриаршеското послание се казва още, че сме призвани от Божия син, всеки според възможностите си, да проявяваме милост и подкрепа към всички страдащи и нуждаещи се:

"Тогава и раждащият се днес във Витлеем Младенец ще е с нас и ще ни подкрепя."

Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово!

С неговото идване на земята се отбелязва началото на новата ера

Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на патриарх Неофит се обърна към всички българи у нас и по света:

"Отечески поздравяваме с Христовото рождество всички чеда на светата ни църква, в пределите на родината и далеч от нея, благопожелавайки крепко здраве, мир и благодат от Господа! Любовта и милостта на родилия се днес Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!"

Екипът на News.bg пожелава на своите читатели много здраве, нова надежда с Христовото Рождество, воля да преминем с достойнство през изпитанията, много топлина в домовете и светъл хоризонт за България!