С кукери и девойки в народни носии, както и с развети знамена мъжете от ВМРО и няколко дами на минус 14 градуса в София шестваха в името на каузата „Не” на насилието над жени”.

„Може би именно заради отрицателните температури, шествието на воеводите събра малко поддръжници. Едва трийсетина патриоти се събраха, за да подкрепят акцията, провокирана от посегателствата на мигранти над жени в Западна Европа.

Лъвов мост е мястото, където се събират най-много мигранти, коментира евродупататът Ангел Джамбазки, който също взе участие в акцията на воеводите.

По думите му всяка вечер тук има нападения, побоища и наръгване с ножове.

Джамбазки посочи и двете дюнерджийници, където се събирали най-много мигранти и където ставал най-много нападения.

„Събираме се да кажем „Не” на насилието, заяви и депутатът Султанка Петрова. Целта на инициативата, по думите й, е да не се посяга на честта и достойнството на жената .Петрова е категорична че животът произтича от жената. „Жената няма нужда да бъде поругавана, категорична е Султанка Петрова, "защото жената създава живот".

Патриотите са категорични, че жената, майката и дъщерята са ценност, на която трябва да бъде засвидетелствано уважение, а не да бъде унижавана.

Паотриотите са категорични и за това, че не може, дошли в страната ни хора, да налагат техните разбирания за отношението към жените.

Умишлено воеводите са избрали шествието им да премине от Лъвов мост по бул. „Мария Луиза” до партийната централа, защото този район се е превърнал в престъпно средище на нелегално пребиваващи в страната чужденци, а полицията непрестанно проверявала сигнали за побоища, наръгвания и скандали, в които участват нелегални мигранти.

От ВМРО припомнят и случая със студентката Виктория Христова, която преди две години бе наръгана в магазинче за кафе, сладки и цигари. И тогава патриотите организираха митинг в подкрепа на пострадалата, за да насочат вниманието на институциите към нелегално пребиващите у нас чужденци.

Шествието на патриотите бе съпроводено от засилено полицейско присъствие.