Медиите в Гърция публикуват обширни материали по повод обявената от САЩ награда от 5 млн. долара за откриването на българката Ружа Игнатова, съобщава БНР.

Сънародничката ни е издирвана за участие в една от най-мащабните схеми за измами в света.

Под заглавието "Ружа Игнатова се издирва в Атина" няколко централни гръцки издания днес публикуваха пълна информация за българката, която е сред най-издирваните престъпници от ФБР.

Медиите в южната ни съседка посочват, че наградата от 5 млн. долара предполага, че американските власти имат информация, че кралицата на криптовалутата е жива.

Прокуратурата работи по обвинение срещу Ружа Игнатова заедно с ФБР

Прокуратурата работи по обвинение срещу Ружа Игнатова заедно с ФБР

САЩ обяви награда от 5 млн.долара

В обширни материали се описва цялата ѝ дейност и създаване на финансова пирамида, както и връзките ѝ с грък, ръководил разпространението на наркотици на Балканите.

Публикувани са няколко нейни снимки. Медиите обаче предполагат, че ако тя се укрива в Гърция, е с нова самоличност и променен външен вид след няколко пластични операции.

Според тях толкова издирван човек не би се укривал по островите, където през зимата, извън сезона, хората се познават и ще направи впечатление всяко ново лице.

По тази причина най-вероятното място, където Игнатова може да се укрива, е Атина - именно там тя изчезва преди пет години.

BBC: Мъртва ли е криптокралицата Ружа Игнатова?

BBC: Мъртва ли е криптокралицата Ружа Игнатова?

Връзките й с Христофорос Никос Аманатидис, по-известен като Таки