Директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар е на път да получи българско гражданство. Процедурата вече е стартирала, съобщи БНТ.

Жителите на града събраха над 5000 подписа в негова подкрепа. 

Припомняме, че д-р Заргар е засегнат от предстоящите през февруари промени в Закона за публичните предприятия, според които чужд гражданин не може да ги ръководи.

Хората в Исперих обаче инициираха подписка с настояване той да остане начело на здравното заведение, което при негово ръководство е спасено от закриване и вече едно от водещите в региона.

В Исперих с подписка в подкрепа директора на болницата

В Исперих с подписка в подкрепа директора на болницата

За да получи българско гражданство

"Това за мен е голяма чест. И още по-голяма отговорност - каквото съм правил досега, оттук нататък още повече да се направи. Такава подкрепа получих, че вече ми е срамно. Не знам как ще се реванширам за този жест - както на обществото, така също искам да благодаря на министерството на здравеопазването, на проф. Ангелов, че прави каквото зависи от тях. Много съм благодарен и съм много задължен", заяви директорът на болницата.

Според него, борбата не е лесна, но е важно всеки ден да има прогрес, подобрения. Има неща, които не можем да оправим, но колкото можем, ще направим. Дори да ни стане нещо, пак няма да спрем, категоричен беше д-р Заргар.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен изрази надежда до края на седмицата да бъде внесена окомплектованата преписка в министерството на правосъдието и комисията в максимално кратък срок да разреши той да бъде гражданин на Република България.

"Събраха се над 5000 подписа. Това показва, че гражданското общество е будно. Това показва, че обществото държи на д-р Заргар, и аз не виждам причина да не му се даде гражданство и вярвам, че в кратък срок това ще стане", допълни Гюнай Хюсмен.