150 млн. лв. повече може да гарантираме за хората с увреждания в новия бюджет. Това заяви примерът Бойко Борисов след среща в Министерския съвет с представители на Национално представителните организации на хората с увреждания и с представители на майките на деца с увреждания.

Борисов преговаря повече от 4 часа с майките на деца с увреждане

Борисов преговаря повече от 4 часа с майките на деца с увреждане

Мая Манолова също участва в разговорите

И тези пари не се виждат достатъчно, ще смятаме още, в края на краищата ще видим какво държавата може да си позволи. Информационната система е спорно дали информира. Над 700 хил. трябва да получат такава помощ, а 88 хил. се нуждаят от чужда помощ, каза премиерът. 

По всяка теза има диаметрално противоположни мнения, посочи министър-председателят. Считам за съществен напредък, че всички са на една маса, заяви Борисов.

В разговора участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и омбудсманът Мая Манолова.

Момчето с ДЦП, поверено на Борисов, не иска да емигрира

Момчето с ДЦП, поверено на Борисов, не иска да емигрира

Петър иска да остане в България

Продължава работата по законодателните промени, както и по отношение на електронния регистър на хората с увреждания, увери Бойко Борисов.

Мая Стоицева, една от протестиращите майки на деца с увреждания посочи, че са водени разговори относно исканията им. Стигнахме до това, че трябва да се вижда личната нужда на всеки един човек с увреждания, каза тя.

Борисов обеща промяна за протестиращите хора с увреждания

Борисов обеща промяна за протестиращите хора с увреждания

Премиерът се среща с родители

Стоицева също увери, че работните срещи продължават. Закона за личната помощ, закона за социалните услуги, закона за хората с увреждания трябва да бъдат готови до 1 септември стана ясно по време на срещата.

Говорихме за специализиран орган, които да работи за хората с увреждания, заяви Стоицева и допълни, че майките имат уверението, че в Министерство на здравеопазването в момента работи междуведомствена група.

Мисля, че господин премиерът разбра, че реформата е нужна, сподели тя. Палатковият лагер остава докато не видим реализацията, категорична бе Стоицева.