Шофьори на джипове, които карат туристи до Седемте рилски езера, се събраха пред полицията в Дупница, за да подкрепят един от колегите си, информира Би Ти Ви.

Според прокуратурата вчера е имало опит полицай да бъде прегазен от един от шофьорите.

Шофьорите увериха, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината.

Полицията отрича джипове отново да се движат до Рилските езера

Полицията отрича джипове отново да се движат до Рилските езера

Ситуацията била под пълен контрол

Свидетели обясниха, че бял джип е преследвал единия от шофьорите и не е имало опит за прегазване на полицай. Те категорично отрекоха твърденията на прокуратурата.

По-късно днес от прокуратурата в Дупница съобщиха, че е повдигнала обвинение срещу 32-годишния шофьор, който е осуетил проверка на полицай, както и оказал съпротива с изключителен цинизъм и дързост. Той е задържан за срок от 72 часа

От своя страна говорителката на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че 32-годишния шофьор е направил опит да прегази полицай.

Припомняме, че властта забрани преди няколко седмици използването на джипове за превозването на желаещи да стигнат до Седемте рилски езера. Многократно след обявяването на забраната се появяваха информации, че джиповете продължават да превозват хора от Паничище до хижа "Седемте рилски езера". Властта и в частност полицията отричаха. 

Екологичното равновесие в района на Седемте рилски езера е силно нарушено заради тълпите, които ги посещават заради улеснения достъп. Еколози алармират, че ако не се вземат мерки, езерата ще се заблатят необратимо.

Въпреки забраната, джиповете отново тръгнаха към Седемте рилски езера

Въпреки забраната, джиповете отново тръгнаха към Седемте рилски езера

Туристите са спирани от хора, които им предлагат превоз