Екипи от полицаи, пожарникари, граничари, планински спасители и горски проведоха успешна спасителна операция.

След близо 10-часово нощно издирване, жив и здрав е открит 37-годишен мъж, изгубил се в планински район, в близост до котленското село Седларево.

На 16 септември, към 21.00 часа, помощ в полицията потърсила 68-годишна жена от селото, която била много разстроена и обяснила, че синът й не се е прибрал след разходка в планинска местност.

Майката допълнила, че за последен път провела разговор с него около 18.30 часа, когато връзката прекъснала. Веднага стартирали незабавни спасителни действия.

В операцията по издирване и спасяване на мъжа се включили полицейски служители на РУ - Сливен, РУ - Котел, РСПБЗН - Сливен, РДГП - Елхово, оборудвани с автомобили, техника, термокамери и две следови кучета, планински спасители от БЧК и служители на ДГС - Котел.

Уведомена била и военна полиция за предприемане на действие от тяхна страна, предвид близостта на военна база Ново село.

След упорито претърсване на района, продължило 10 часа в нощта, около 8 и 10 часа вчера, изгубилият се мъж бил открит в добро здравословно състояние. Човекът обяснил, че се е объркал и не е могъл да намери в тъмнината обратния път към Седларево.

Благодарение на професионалните и навременни действия на спасителните екипи той вече е в дома си жив и невредим.