Ученици от Сливен днес събраха стотици подписи с искане за справедливо наказание за смъртта на 20-годишния студент, който беше пребит в петък в Студентския град в столицата.

"Искам цялата истина и справедливо възмездие за убийците на моя син ", каза майката на студента по фармация Стоян Балтов от Сливен.

Като усмихнато и изключително лъчезарно момче си спомнят за Стоян близките му. През ученическите си години играе във футболен клуб "Сливен", а след като завършва с отличие езиковата гимназия е приет да следва Фармация. Към убийците на сина си Зарка Димова се обърна с думите:

"Искам снимката така, да не се крие, да му покажат снимката, да покажат неговата майка, как го е раждала и как го е гледала. Това не е държава, може ли в 21 век да те убият като куче".

Отличен ученик и добър спортист е бил Стоян и според учителите му.

"Това, което си спомням от 2-годишния си контакт с него като впечатления и като нещо, което учителят отнася като спомен за випуска е, че има деца, които учителят усеща като свое продължение и допълнение, такова дете беше и Стоян", сподели Ваня Борисова.

Ученици от сливенската езикова гимназия само за няколко часа събраха стотици подписи с искане за справедлива присъда на убийците на бившия възпитаник на училището Стоян Балтов, предаде БТВ.

Погребението на Стоян ще бъде утре в 14.00 часа в село Камен.

Студентът Стоян Балтов беше намерен убит в района на дискотека в Студентски град в София след масово сбиване на младежи на 5 декември през нощта.

Заради воденото разследване по случая обявеното за днес погребение на починалото момче е отложено. В сливенското село Камен, където ще бъде погребано, е обявен тридневен траур.