Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност русенска корабостроителница вече трета година не могат да получат дължимите си заплати. За това алармират потърпевшите служители пред Нова телевизия. 

Хората твърдят, че заплатите им се дължат от дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ.

Потърпевшите разказват, че от май 2017 г. работодателят им дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат около 6000 лв.

Обръщали са се към работодателя, но без резултат. Поискали са си парите и от фонда. Подали са заявление миналата година, но не са получили отговор.

Продават русенската корабостроителница за 32 млн. лева

Продават русенската корабостроителница за 32 млн. лева

Предприятието е поредният актив на КТБ

"Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документацията в дружеството. Още с решението на съда пристъпихме към изпълнение на задълженията ни. Изпратени са покани до управителя на дружеството и до временния синдик. Нямаме контакт с бившия управител", пояснява началникът на контролно ревизионно дейност Румен Сабаков.

Синдикът Росен Милошев заявява, че не може да каже кога точно хората ще получат парите си. По думите му, ако управителят на дружеството ни предаде необходимата документация, ще може да я придвижа към НОИ.

Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност, допълни Росен Милошев.