Повече от две трети от журналистите и служителите на радио „Благоевград" поискаха с подписка оставката на директора Николай Ангелов, информира БНР. На пресконференция те заявиха, че медията се управлява лошо в условията на финансови злоупотреби и феодален стил на ръководство.

При направен обиск миналата година е установено, че директорът предприема необосновани, дълги и скъпи задгранични командировки до Япония, Бразилия и Португалия.
При доставката и заприходяването на горивата цари корупционна мъгла, безразборно, юридически неграмотно се уволняват хора от радиото.

Според синдикални лидери в радио „Благоевград" редовна е практиката директорът Ангелов да злоупотребява с харченето на т.нар. „представителни пари", давайки пищни вечери на свои роднини, близки и приближени.

Журналистите и служителите от радиостанцията искат дисциплинарното уволнение на шефа си и заради атмосферата на заплахи, шантаж и изнудване, с които управлява той.

Въпреки, че Николай Ангелов е в болнични от декември миналата година, вчера той е свикал на спешно заседание в кабинета си неколцина свои приближени. Те дадоха своя пресконференция, на която обявиха, че радио „Благоевград" е с най-висок рейтинг в пиринския край и че то „пее, свири и говори добре".