Социалните изведоха братчетата и сестричета на 9-годишното момче, което се лекува в детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”, пише "Марица".

Майката има общо 4 деца, а болният от левкемия Мустафа е най-големият. Според пловдивското издание децата били отглеждани то бабата в село Бряговец, Крумовградска община. Младото семейство има адресна регистрация в село в Кърджали, разказа ресорният зам.-кмет Неждие Ариф пред пловдивското издание.

Трите деца са на седем, на две и половина и на една годинка. Малчуганите ще бъдат откарани в Център за настаняване от семеен тип, тъй като и двете семейства са социално слаби и живеят в нищета, разказа Ариф.

Това става със заповед за временно настаняване. Тепърва социалните служби ще изготвят експертна оценка за състоянието на семейството на Мустафа и чак след това ще се вземе решение дали децата ще бъдат настанени за постоянно в приемно семейство, обясни зам.-кмета по социални политики Неждие Ариф.

Припомняме, малко по-рано председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обяви, че разчита на социалните.

От репортажите стана ясно, че родителите нямат възможност да останат в болницата, където е 9-годишният им син по социални причини.