В почивните дни се спира преминаването на камиони над 12 т в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ "Хемус", съобщават от Пътната агенция.

По този начин ще се осигури двупосочно преминаване на леките коли в тръбата, отворена на движение.

От АПИ уточняват, че целта е да се повиши безопасността на движение и да се осигури по-комфортно преминаване през участъка.

В петък от 15 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 16 ч. камионите, пътуващи в посока Варна, ще бъдат пренасочвани по обходен път. Те ще преминават от п. в. "Витинска река" по път I-1 и II-17 и ще продължават по магистралата при п. в. "Ботевград". След това ще движението на камионите ще бъде пренасочвано при п. в. "Правец" по път I-3, а връщането на магистралата ще е при п. в. "Осиковска Лакавица".

В неделя от 12 ч. до 20 ч. тежкотоварните автомобили над 12 тона, пътуващи за София, ще бъдат пренасочвани по обходното трасе от п. в. "Осиковска Лакавица" по път I-3 и връщане на магистралата при п. в. "Правец". След което преминаването им ще бъде отклонявано от п. в. "Ботевград" и ще продължават по магистралата при п. в. "Витинска река".

Възможно е да бъдат въвеждани и други ограничения, осигуряващи безопасното преминаване през участъка на АМ "Хемус".