707 подписа са събрани в рамките на кампанията за гражданско неподчинение „Не финансирам крадци”. Подписката се събира в подлеза на Софийския университет.

Срещу подписа си всеки гражданин получава удостоверение като участник в кампанията, с което получава правото на безплатно пътуване в градския транспорт като протестиращ.

Така гражданите, участващи в протеста, имат правото да представят въпросното удостоверение пред контрольор на градския транспорт. В случай, че той реши да ви състави акт, въпреки удостоверението, тогава организаторите на подписката съветват да представите акта при тях, за да го обжалват адвокати пред съда.

Сайтът на организаторите е www. gdon.bg.

Вече имало два такива акта, които се обжалват в рамките на тридневен срок. В удостоверението е записано, че при представянето му пред контрольор, той може да ви поиска документа за самоличност, но няма право да ви съставя акт, тъй като за протеста са уведомени и в Центъра за градска мобилност, и в Столична община.

Всеки ден списъците с въпросните подписи се поддават към Центъра за градска мобилност.

Припомняме, че решението за увеличение на цената на градския билет в столицата влезе в сила от 1-ви юни по предложение на Центъра за градска мобилност.