Срути се голяма част от покрива на една от сградите на манастира „Възнесение Господне” край село Триводици, пише Марица.бг, позовавайки се на кмета на селото Симеон Димитров.

Той самият е бил уведомен от бдителни граждани късно снощи. Манастирът се намира в землището на селото, в близост до чудните три карстови извора, с които е известно от основаването му през 1885 г. Триводици.

Това е един от най-старите православни храмове в околностите и е построен върху основите на стара църква, която е била съборена. Така през 1965-1966 обителта е възобновена отново. Този манастир е собственост на Църковното настоятелство и в момента тече процедура по смяна на председателството", уточни Димитров.

През последните 5-6 години манастирът остана заключен и не се използваше. По тази причина и няма пострадали хора, тъй като е необитаем, докато текат процедурите по ревизия на бившият свещеник на Триводици Георги Читалов. Основната сграда на манастира е незасегната, но там теч на покрива руши ценната сграда и иконостаса.

Кметът на населеното място е категоричен, че до срутването на покрива на сградата се е стигнало, заради проявена небрежност от страна на стария председател на църковното настоятелство.

Ако спешно не бъдат намерени средства, и останалата част от сградата може да се срути. Сутринта новината за срутването на покрив бързо се разчу из 1400-те жители на Триводици.

Те са категорични, че не трябва да се допуска и основната сграда на параклиса „Възнесение Господне” да сполети съдбата на пострадалата. Хората си спомнят как на всеки Спасовден са ходели там, имало е богослужение, правили са курбан за здраве. Празникът на селото е на Спасовден - Възнесение Господне, който е подвижен празник, на 40-ия ден от Възкресение.