Жителите на столичния квартал "Илинден"скочиха срещу "Топлофикация" заради блокиран достъп до входовете им заради разбит паркинг. Паркингът е разкопан от 4 месеца. 

Гражданите нямали топла вода до средата на септември и до днес не знаят кога ще бъде възстановен паркинга, съобщи Нова телевизия.

От "Топлофикация" вече са поставили мостчета, по които да преминават гражданите от паркинга към входовете на блокове. Стеснен е и периметърът на оградата.

Не съм виждал толкова работници тук. Работиха бързо, сложиха бордюри. Сложиха мостчета, понаместиха оградите. Тук имаше и много боклуци, поясни домоуправител на един от блоковете.

Жителите на квартала обясняват, че достъпа на жилищните кооперации е бил ограничен. Ремонтът е станал причина за два инцидента - жена е със счупена ръка след падане, друг пък с изкълчен глезен. Ремонтът рефлектирал върху дейността на малките предприемачи в района.

Имаме гаранционен срок. Паркингът трябваше да бъде приключен края на септември. Не беше приключен заради технически проблем - когато полагаме новите тръби на "Топлофикация", те са свързани със система за течове и аварии. За паркинга имахме проблем, тази система даде дефект. Имаше огради тук постоянно, отчитам, че стесняваха пътя до входовете, но по никакъв начин не компрометираме благоденствието на хората ", обясни Ирен Димитров - представител на фирмата - изпълнител.

Той подчерта, че ремонтът ще приключи до края на седмицата.