Във връзка с годишнина от завършването на Линия 1 на софийското метро, която свързва кварталите "Люлин" и "Младост", Столичният метрополитен днес организира инициатива Ден на отворените врати по две от станциите от 3-тата линия на метрото, на булевард "България" и "Красно село", съобщава БНР.

Предстои да започнат изпитанията на системите за управление, станцииите са напълно готови, коментира ръководителят на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев.

Новите моменти при оформянето на станциите и движението на влакчетата е, че на пероните ще има прегради, които ще предпазват пътниците от падане върху релсите.

Инициативата Ден на отворените врати продължава днес до 17 часа.

Доставени са 20 влака, които ще обслужват маршрута от трета линия на метрото, средното разстояние между станциите е около километър

Пиковите часове ще се обслужват от 14 влака, в не натовареното време от 10 до 12, като изискване при въвеждането в експлоатацията на движението е 25% да останат в резерв.

Първия етап от изграждането на трета линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Владимир Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село". Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.

Третият лъч на метрото - готов до края на октомври

Третият лъч на метрото - готов до края на октомври

Около 15 септември отварят целия подлез на "Орлов мост"