Светият Синод на православната ни църква подкрепи петиция, осъждаща и противопоставяща се на планирания за 22 юни гей парад в София.

На 22 юни предстои провеждането в София на поредния гей-парад, имащ за цел да пропагандира обърканата сексуална ориентация като оправдана, законна и безопасна за българското общество.

Във връзка с неприемането на тази инициатива е създадена в Интернет електронна петиция, която призовава за противопоставяне на "тази чужда за българския дух социална зараза", която се оценява като една от многото съвременни "форми на нравствено убиване на нацията, особено пагубни за младите поколения".

Можете да подпишете петицията, призовават от Синода. Тя е съпроводена и от цитат (Ис. 5:20) - „Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто ­ зло, тъмнината считат за светлина и светлината ­ за тъмнина, горчивото считат за сладко и сладкото ­за горчиво!"

Подчертава се, че предстои Св. Синод да излезе с официално становище против провеждането на поредния гей-парад в столицата.