Конната база в Борисовата градина е домакин на благотворителното събитие в подкрепа на Центъра за рехабилитация чрез хипотерапия, терапевтична езда и зоотерапия.
В събота, на 27 май, конната база в Борисовата градина, в София, става сцена на невероятния шоу спектакъл "Nobiles - Dance of Royal Horses" - с танцуващи кралски коне и артисти.

Съставът "Nobiles de Croatia" включва пет коня от породата Липицанер и девет актьори, които идват специално от Хърватия, за да завладеят публиката с неповторимия си Липицански Бароков Разкош. Събитието е благотворително и се провежда под патронажа на кмета на град София Йорданка Фандъкова.

Представлението ще бъде в подкрепа на фондация "Център за рехабилитация посредством хипотерапия, терапевтична езда и зоотерапия". Негавата дейност е да помага на хора и деца с увреждания и специални потребности да укрепват физически чрез спорт и езда, да развиват умения и да придобиват увереност.

Любителите на елитни породи коне ще могат да се насладят на изящните представители на породата Липицанер. Безспорно има много известни породи коне, но без капка съмнение истинският синьокръвен патриций в конния свят е Липицанер.

Конете от тази порода са най-старите опитомени животни в Европа и кръвната им линия може да бъде проследена до кралската конюшна на Великия херцог Максимилиан, Император на Австрия. В целия свят чистокръвните Липицанери са по-малко от 3 500 и продължават да бъдат рядка и отличаваща се порода, чието призвание е да пази уменията на класическата обездка и висша езда.

Подобни спектакли с танцуващи коне са много популярни в световен и европейски мащаб и се радват на голям обществен интерес.

"Българската публика също ще го оцени високо и се надяваме да се превърне в традиция, чрез която да подпомагаме хората с увреждания и специални потребности", убедени са организаторите в лицето на г-н Пламен Климов, председател на фондацията.

Поканите за събитието са ограничени и могат да се закупят на място в конната база или онлайн https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=2690022484.

Събитието се организира с любезното съдействие на транспортно-спедиторска компания Карго Планет, Алтех - водещ представител в технологичната индустрия, Алфавет - екипировка за езда, Парадайс мол - най-атрактивното място за пазаруване и развлечения в София, винарски комплекс Медивалей, намиращ се в полите на югозападна Рила и Бачково - една от водещите марки в бутилирането на изворна вода.