Министърът на правосъдието Цецка Цачева се срещна със синдикатите на работещите в затворите и в съдебната охрана.

Министърът и синдикатите се обединиха около становището да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в двете главни дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана".

Министър Цачева инициира работната среща заради многото получени писма от синдикатите.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Публикуваха държавния бюджет на страната за 2018 година

На срещата бе взето решение зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов да председателства работната група за правилата. В групата ще участват и представители на синдикатите.

Цачева се ангажира да провери конкретните числа от бюджет 2018 г., които засягат дейността на двете дирекции.

МП нееднократно е защитавало исканията на служителите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и Главна дирекция "Охрана" (ГДО) на срещи в Министерството на финансите, изтъкна мин. Цачева.

Валентин Радев: И ние, и те искаме увеличаване на заплатите

Валентин Радев: И ние, и те искаме увеличаване на заплатите

Според МВР шефа по-важно е увеличението на полицейските пари да е трайно

От срещата обаче стана ясно, че за конкретни параметри ще може да се говори едва след приключване на бюджетната процедура.

ървият ни политически приоритет, по който работим, е за изравняване на статута на двете главни дирекции с целия сектор "Сигурност", каза министър Цачева.

За усилия в тази насока са насочени ГДИН и ГДО да бъдат включени в Актуализираната стратегия за национална сигурност, дообясни проф. Проданов.

Следващата работна среща да се проведе, когато има яснота за конкретните параметри в законопроекта за държавния бюджет, се разбраха по време на днешния разговор.