Глоба от 150 евро може да получите, ако в Гърция не спазвате ограниченията при пътуване с леки автомобили, като налага глоби на нарушителите от 150 евро.

Билети за вътрешни полети и фериботи се продават само срещу документ за здравен статус, информира БНР.

В Гърция не се носят маски на открито, но те са задължителни при пътуване, съобщават от Пътна полиция. На 24 юни - първият ден без маски навън, полицията регистрира стотици нарушения и наложи глоби по 150 евро.

В личните автомобили е позволено да пътуват до трима пътници и шофьорът. Ако пътниците са близки роднини и живеят на един адрес, маските не са необходими. В останалите случаи се пътува с маски в колите. Само за семейства с деца е позволено да са в една кола повече пътници.

В такси, градски транспорт, влакове, фериботи и самолети се влиза само с маска.

От днес властите забраниха да се продават билети на клиенти на авиокомпаниите за вътрешни полети без задължителния сертификат за здравен статус. В него се вписват и деца над 5-годишна възраст. Същата наредба е в сила и за пътуване с ферибот.

Отмяната на задължителните маски навън не променя действащата наредба при пътуване, предупреждават полицаите, които налагат глоби както на гърците, така и на чужденците.