В Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София поставиха почетен стол в памет на неповторимата актриса Стоянка Мутафова.

Припомняме, подобно отличие има в Народния театър "Иван Вазов" - там, където е седял патриархът на българската литература, е неговото запазено място и до днес. Дори и при препълнена зала столът на Вазов стои празен в памет на писателя. 

Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова

Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова

Поклонението бе във фоайето на Сатиричния театър "Алеко Константинов"

"Театърът беше нейният живот, заради това тя живя. Поставянето на стол в Сатиричния театър е голяма чест. Тя живя заради този театър", заяви дъщерята на актрисата Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева.

Актьорът Славчо Пеев заяви с тъга, но и с усмивка за Стояна: "това беше уникален човек със страхотно присътсвие, с невероятно възпитание. Нейният дух на особена лудост витае в този театър. При нея имаше един дуализъм - тя със страхотно образование и ерудиция играеше най-големите простачки в театъра и ги играеше неповторимо".

При поставянето на почетния стол в залата на Сатирата присъстваха дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, мениджърът на голямата актриса Евгени Боянов, актьорът Славчо Пеев, и директорът на театъра Калин Сърменов.