Близо два часа над 50 старозагорци протестираха на мястото където късно снощи три жени пострадаха тежко, след като бяха блъснати от автомобил на тротоара, съобщи БНР. Акцията е организирана в социалната мрежа Фейсбук, където беше създадено събитие "Искаме безопасни улици за децата си!".

Основният мотив на инициаторите е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране и "дрифтене" в тази част на града, но те не са взети под внимание.

Хората започнаха и подписка до кмета, областния управител и директора на полицията в Стара Загора. Гражданите се обърнаха към местните власти с въпроса колко сигнала за нерегламентиран дрифт и гонки на автомобили са постъпвали в институциите през последната година и съответно какви мерки са били предприети.

Протестиращите настояват за незабавно разширяване на обхвата на системата за видеонаблюдение, както и за изграждане на изкуствени неравности на мястото, където стана инцидентът.

Протестът започна в 19,00 часа, пътят беше затворен за 2 часа и освободен малко преди 21:00 ч.

Утре в 11:30 часа хората ще организират демонстрация пред районната прокуратура в областния град, от която цял ден се очакваше официална информация за произшествието, но такава до момента няма.

Момиче е с опасност за живота след удар от кола на кръгово в Стара Загора

Момиче е с опасност за живота след удар от кола на кръгово в Стара Загора

Пострадали са още две момичета