Освен като злостна пропаганда акцията срещу себе, Васил Божков определи и като акция на талибани. Във включване по телефона за Нова телевизия Васил Божков отказа да обяви, в коя страна се намира, тъй като "не е важно", въпреки че увери, че е на разположение.

Васил Божков е възмутен от отношението към неговата колекция: "Ограбиха колекцията... изнасят картините в пликчета..." Именно това отношение нарича той "отношение на талибани" и се пита какво ще остане от всички културно-исторически ценности, които той е събирал години наред.

И до този момент никой от прокуратурата не се е свързал с него официално, като Божков с възмущение коментира връчването на обвиненията на служебни адвокати: "Аз малолетен ли съм, нямам упълномощени лица ли.." Самият Божков обаче призна, че смята да изведе от страната близките си лица, тъй като има притеснения за живота и безопасността им.

Васил Божков: Чувствам се застрашен

Васил Божков: Чувствам се застрашен

Жена му била арестувана

Васил Божков отрече да дължи пари да държавата, както и да е плащал подкупи в Комисията по хазарта. Отчисленията не могат да се смятат механично, отсече Божков и припомни, че вече е посъветвал главния прокурор Иван Гешев да не бърка търговския закон с наказателното право.

До този момент бизнесменът чул за себе си само квалификации като например, че е олигарх, но нито едно доказателство за негово престъпно действие. "Защо да съм виновния, след като съм си платил всяка една стотинка", посочи Божков. Той отрече също и твърденията на вече бившия си бизнес партньор в "Еврофутбол" Цветомир Найденов, че го е заплашвал с убийство.

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди бившия му съдружник Цветомир Найденов

Васил Божков няма обяснение какво се случва в момента: "изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевянията на някакви хора, психично болни". Именно защото няма обяснение за случващото се, Васил Божков смята да изчака в чужбина съдебната фаза. Няма намерение да се връща в страната, именно заради предложената му от главния прокурор "психологическа помощ" за овладяване на страховете му. "местните ще решат дали да изпълнят молбата за екстрадиция", посочи бизнесменът.

"Нито е имало чадър, нито някой ми е помагал. Работил съм въпреки политиците. Проблемът на България е, че една клика се задържа на власт вече десет години", заяви още Васил Божков.

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

За отнемане на лиценза на конкуренти