Пиарката на Народния театър Велислава Кръстева напуска поста си. Това заяви тя във Фейсбук.

Тя поясни, че от 1 март няма да е част от екипа на Народен театър "Иван Вазов".

Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир.

Еклесиаст 3:1-8 VBG", пише Кръстева.

Името на Велислава Кръстева бе замесено в скандал през октомври миналата година. Главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева в Народния театър. Кръстева е бивш пиар и депутат от ДПС. Гневът на Морфов бе предизвикан от видео, в което се вижда как тя придружава Ахмед Доган по време на изборите на 02.10.2022 г.

Припомняме, че тогавашният министър на културата Велислав Минеков разпореди проверка по случая. Той посочи и че в екипа на народния театър има доста съмнителни назначения. В последствие Минеков се оказа единственият сменен министър в състава на новото служебно правителство.

Актьори с подписка си искат Морфов в Народния театър

Актьори с подписка си искат Морфов в Народния театър

Причината е скандалът, който се разрази в първата ни сцена преди месец