Как се хранят и къпят животните в столичната зоологическа градина? Желаещите да разберат отговорите на тези въпроси имат възможност да го направят всяка събота.  Демонстрационното хранене е новата атракция на зоопарка.

Ирина Сахатчиева обясни, че има обявени часове и животни, но те няма да бъдат едни и същи всяка събота, за да има разнообразие.

"Това хранене не е безцелно. То се прави, за да се покаже на посетителите какво не трябва да се прави, когато дойдат в зоопарка. Всеки път при беседата между гледача и посетителите се казват различни интересни неща, които сме забравили или не знаем. Много е важно, когато влезем в зоопарка да се държим отговорно", допълни Сахатчиева.

Йоана Христова, зам.-кмет по екологията допълни, че инициативата се изпълнява последните 2 месеца.

"Хубаво е децата и техните родители да знаят, че има такива мероприятия, на които могат да присъстват, да видят как се храни животно, как се случва къпането на слон и хипопотам.", каза Христова и допълни, че  това са интересни моменти от живота на обитателите на зоопарка.

"Имаме програма, която цели реконструкцията на зоопарка", уточни тя и припомни, че е приключил първият етап, който е бил в рамките на обекта на хищниците."Предстои реновиране на частите, които касаят приматите. В рамките на тази година вярваме, че ще намерим нужното финансиране", каза Христова.